Detaljer
En ny riskoger der nemt og hurtigt laver perfekte ris hver gang, og som du også kan bruge til at dampe med.
Perfekt når du skal lave ris nok til den store familie, eller når vennerne kommer på besøg.
Du kan koge op til 1½ kilo sushiris i denne riskoger med et perfekt resultat, og der er garanti for, at de aldrig brænder på, da den slukker automatisk.
Riskogeren holder risene varme op til 4 timer efter at de er færdige.
Tilberedning af sushiris med riskoger
I nedenstående skema kan du se hvor mange kopper sushiris og vand, der skal i riskogeren i forhold til, hvor stor en mængde færdiglavet sushiris du vil have.
Der medfølger en målekop til riskogeren og herunder kan du se hvor meget ris og vand der skal i riskogeren.
Ukogt sushiris |
Vand | Vandniveau i skål |
Færdigkogt rismængde |
1 kop | 2 kopper | Streg 1 | 2,4 kopper |
2 kopper | 3 kopper | Streg 2 | 4,8 kopper |
3 kopper | 4 kopper | Streg 3 | 7,8 kopper |
4 kopper | 5 kopper | Streg 4 | 9,6 kopper |
5 kopper | 6 kopper | Streg 5 | 12 kopper |
6 kopper | 7 kopper | Streg 6 | 14,4 kopper |
7 kopper | 8 kopper | Streg | 16,8 kopper. |
Kig på vores opskriftside for at se hvordan du koger ris.
Damp grøntsager og andre madvarer
Denne riskoger kan også dampe f.eks. grøntsager, muslinger, fiskefileter, østers, rejer m.m.
Når du skal dampe grøntsager, så er det mængden af vand, der afgør, hvor lang tid dine madvarer skal have.
Se herunder i skemaet om hvor lang tid de forskellige ting skal dampes.
Madvarer | Vægt | Tid |
Asparges | 450 g | 17 min. |
Grønne bønner | 450 g | 20 min. |
Rosenkål | 340 g | 25 min. |
Gulerødder | 450 g | 20 min. |
Majskolber | 2 stk | 30 min. |
Hele svampe | 450 g | 10 min. |
Løse grønne ærter | 340 g | 17 min. |
Muslinger | 450 g | 10 min. |
Fiskefiléer | 340 g | 15 min. |
Østers | 680 g | 25 min. |
Rejer (medium størrelse) | 340 g | 12 min. |
Dampevejledning:
1. Placer de madvarer, der skal dampes i den medfølgende dampkurv og placer dampkurven ovenpå inderskålen (som du normalt koger ris i).
2. Grøntsager vaskes og evt. skrælles og deles, hvis det er nødvendigt.
3. Luk låget og tænd apparatet som når du koger ris.
4. Når alt vandet er borte skifter apparatet automatisk til varmholdning og lampen for varmholdning vil lyse. Madvarerne er nu klar til at blive serveret, men lad dem gerne blive i riskogeren og blive holdt varme lige indtil, du er klar til at servere dem.
5. Husk at bruge grydelapper, når du tager de varme madvarer ud af riskogeren.
PS.: Du kan koge ris og dampe samtidigt, men du skal eksperimetere med hensyn til at fastsætte den rigtige mængde vand og tilberedningstid for de forskellige kombinationer. F.eks. kan du koge sushiris samtidigt med at du damper store kinarejer til din sushi, men husk at kinarejerne ikke skal have så lang tid som risen.
Yderligere information
Varenummer | HS-19379v2 |
---|